Asylum Revealed

“22 september 1887. Nellie Bly kijkt haar editor bij de
‘New York World’ doordringend aan. Hoe krijgen jullie me er weer uit, als ik er eenmaal inzit? Ik weet het niet…”

* Escape rooms buiten de reguliere tijden zijn aan te vragen via onze mail info@mysteryhouse.nl (minimaal 2 kamers)

Asylum revealed is een escape room en uitermate geschikt als binnenactiviteit in Limburg

wreedheden en verwaarlozing

We zullen moeten bewijzen dat je helemaal niet krankzinnig bent.” Ik had er weinig vertrouwen in dat ik de artsen van de inrichting kon misleiden, laat staan dat ze me weer zouden laten gaan… en mijn opdrachtgever duidelijk nog minder. 

Nellie Bly is het pseudoniem van de grensverleggende Amerikaanse journaliste Elizabeth Jane Cochrane. Als schrijfster nam Bly het graag op voor vrouwelijke arbeiders, maar onder redactionele druk werd zij telkens weer verdrongen naar de ‘vrouwenpagina’s’. Nellie nam het heft in eigen hand en vertrok naar Mexico om als buitenlandcorrespondent te werken. In 1887 verhuisde Bly naar New York, waar ze solliciteerde bij Joseph Pulitzers’ krant, de New York World. Voor een undercover opdracht veinsde ze krankzinnigheid, zodat ze opgesloten zou worden in Women’s Lunatic Asylum op Blackwell’s Island, waar volgens geruchten de meest brute misstanden plaatsvonden.

Nelly wist na tien vreselijke dagen uit het gesticht te ontsnappen en schreef in haar wereldberoemde ‘Ten days in a mad-house’ over de wreedheden en verwaarlozing die ze in het psychiatrische ziekenhuis gezien had. Lukt het jullie om uit dit godvergeten oord te ontsnappen, of blijven jullie zoals vele anderen voor de rest van jullie leven opgesloten…?

2 tot max. 6 personen

60 minuten Brain-Challenge

Leeftijd vanaf 16 jaar

Airconditioning aanwezig

Taalloos

Vanaf €133,- per kamer

Video afspelen

REserveer deze escape room

Los het geheim van Asylum Revealed op!
Als je durft tenminste…

Reserveren