Escape story
Mystery 13th - Deel 3

In de zoektocht naar de waarheid, zoek ik medestanders en voorvechters van het geluk. Ik ga hiervoor een oproep plaatsen, lief dagboek.

Voorbeeld van een atribuut in de escape room

Lief dagboek,

De wereld staat in brand, overal zijn protesten. De 1,5 meter afstand wordt soms wel, maar vaak ook niet, nageleefd. Protesten slaan om in plunderingen. Het is chaos troef! Opvallend is dat onze voorspellingen lijken uit te komen. We zitten op het spoor van geheim genootschap ‘The 13th’. Voorzichtigheid is ook geboden, vandaar dat wij vanuit onze basis blijven opereren. Onze uitvalsbasis blijft Mystery House Valkenburg. Naast onze goede gastheer aldaar, is het ook een fijne centrale, beschutte plek, van waaruit we redelijk ongezien te werk kunnen gaan. Ditmaal zullen we de grens over moeten, niet heel gemakkelijk in deze tijden.

Voorzichtigheid is wel geboden. Het lijkt erop dat genootschap ‘the 13th’ ons wel in de gaten heeft, maar ons niet te pakken krijgt.

Het is ons duidelijk dat tussen vreedzaam protesterende mensen ook wreedaards schuilgaan, die hun medemensen op het verkeerde been zetten. Zo zag ik heel duidelijk een volledig gecamoufleerde persoon, die de ruiten van een winkel kapotsloeg terwijl een vreedzame groep langsliep. Deze handeling werd per ongeluk gefilmd. Het mooie was dat de demonstranten juist achter de persoon aangingen i.p.v. de winkel te plunderen. De persoon verloor zijn dekmantel en werd gefilmd. Dit filmpje ging viraal. Deze ‘onoplettende’ 13th-hooligan is enkele dagen later dood in een rivier aangetroffen. Zo blijkt alweer dat ‘the 13th’ al zijn sporen probeert te wissen

Na het vinden van diverse verborgen berichten en materialen uit onze verre geschiedenis, weten we dat ‘the 13th’ een geheim genootschap is, dat al meerdere eeuwen in de schaduw van de samenleving opereert. Zij proberen op slinkse wijze het heersende gezag te ondermijnen. Hun doel is duidelijk: verstoring van de wereldorde, eigen belang eerst, een alles overheersende clan vormen. In mijn ogen een narcistisch ingestelde orde.

Hoe dit tegen te gaan, dat is mijn queeste! En wat houdt het Amerikaanse ‘13th Amendment’ precies in en heeft dit iets met het geheime genootschap te maken?

Via mijn informatiebronnen weet ik dat er meer medestrijders zijn. ‘The 13th’ begint slordig te worden. Ze beginnen steken te laten vallen. Het is nu tijd om te handelen. Lief dagboek, ik houd je op de hoogte van mijn strijd tegen het eeuwenoude genootschap ‘13th’.

Het is tijd om dieper op de materie in te gaan!

Liefs,

B.B.

Spannende escape room in Limburg

Hoe werkt het?

  • Los jij de 9 uitdagingen op?
  • Koop een ticket voor Mystery 13th – Deel III.
  • Je ontvangt een ebook met alle challenges.
  • Deze kun je op jouw eigen tempo oplossen.
  • Na afloop kun je online controleren of je alles goed had.

Bestel je ticket