Hoe kun je een Escape Room thuis organiseren?

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende activiteit om thuis te doen met vrienden of familie? Waarom zou je dan niet je eigen Escape Room organiseren? Het is een geweldige manier om samen te werken, probleemoplossende vaardigheden te testen en een spannende avond vol avontuur te beleven, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis. Daarnaast heb je  de mogelijkheid om je creativiteit optimaal te benutten en de kamer zo gek te maken als je zelf wilt! Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen naar een onvergetelijke Escape Room at home ervaring. 

1. Kies een thema

Het eerste wat je moet doen is beslissen over het thema van je Escape Room. Misschien wil je een spookhuis-thema, een mysterieuze schatjacht of een griezelige detectiveverhaal. Laat je creativiteit de vrije loop en kies iets wat bij jou en de (mogelijke) ontsnappers past.

2. Maak puzzels en raadsel

Jij, als oprichter én opzichter, bedenkt een reeks puzzels, raadsels en uitdagingen die de spelers moeten oplossen om te ontsnappen. Dit kunnen cijfersloten, verborgen aanwijzingen, mysterieuze codes of zelfs fysieke uitdagingen zijn. Zorg ervoor dat de moeilijkheidsgraad past bij het niveau van je groep, zodat iedereen betrokken blijft en plezier heeft.

3. Creëer de ruimte

Kies een geschikte locatie in je huis voor de Escape Room en richt deze in volgens het gekozen thema. Gebruik decoraties, verlichting en geluidseffecten om de sfeer te versterken en de spelers echt onder te dompelen in het avontuur. The full experience!

4. Stel het verhaal op

Elk goed Escape Room-avontuur heeft een meeslepend verhaal nodig om de spelers te betrekken. Bedenk een achtergrondverhaal dat de puzzels en uitdagingen in de kamer verbindt en de groep motiveert om te ontsnappen.

5. Test en finetune

Voordat je je vrienden uitnodigt om te spelen, is het belangrijk om de Escape Room zelf uit te testen. Zorg ervoor dat alle puzzels goed werken en dat er geen onverwachte problemen zijn. Pas indien nodig dingen aan en maak de ervaring zo naadloos mogelijk.

6. Nodig je vrienden uit & let the game begin

Zodra alles klaar is, nodig je je vrienden of familie uit voor een avond vol avontuur en spanning. Laat ze de kamer binnenkomen, vertel ze het verhaal en kijk hoe ze zich een weg banen door de puzzels om te ontsnappen. Zorg ervoor dat je een timer instelt om de druk op te voeren en de adrenaline te laten stromen!

Voorbeeld van een atribuut in de escape room

Een kant-en-klare Escape Room voor thuis, zo in je mailbox!

Niet in het bezit van genoeg tijd of creativiteit om zelf een unieke Escape Room te bedenken? Jouw avontuur begint bij Mystery House! Wij bieden namelijk ook Print & Play Escape Rooms aan. Dit zijn te gekke en spannende kant-en-klare Escape Room sets die je online ontvangt en alleen nog maar hoeft uit te printen! Zo kun je direct aan de slag met het oplossen van de 9 meest spannende uitdagingen. Na afloop kun je online checken of jullie alles goed hadden en daadwerkelijk aan de dans zijn ontsprongen! Bestel deze avontuurlijke Print & Play Escape Room thuis gemakkelijk en snel via onze website voor het ultieme avondje escape room thuis spelen. 

nl_NL