Over Mystery House

Mystery House is gevestigd in de oude bioscoop van het pittoreske Valkenburg. 

Een bewogen (film)geschiedenis

Nadat de bioscoop uit de jaren ‘20 haar deuren sloot in 1987 raakte de bioscoop in verval.

Halverwege 2014 werd een met spinnenwebben en stof gevulde pand zomaar eens de perfecte plek om mysterieuze verhalen te vertellen in de vorm van een spannend spel. 

Mystery House Valkenburg onderscheidt zich doordat niet alleen de escape rooms, maar het hele pand een verhaal vertellen. De mysterieuze verhalen van de oude bioscoop en haar bewogen (film)geschiedenis.

Beleving is het toverwoord.

Een detail foto met een ticket voor mystery house
Impressie binnen escape room

The 70s are back!

Zodra je over de drempel van Mystery House Valkenburg stapt, waan je je in de swingende jaren ’70. De originele elementen van de bioscoop zijn bewaard gebleven, de klanken van de Seventies klinken uit de oude platenspeler en opa’s schommelstoel staat rustig in de hoek. Neem plaats in de foyer voor een gezellig drankje of een spelletje pong.

Een mysterieuze geschiedenis…

De eigenaardige conciërge Egidius Theodorus Lumière leefde voor ‘zijn’ bioscoop in het hart van Valkenburg. Hij had altijd een baantje in de cinema gewild, en beschermde dit met zijn leven. Zijn droom werd echter een nachtmerrie. De bezoekers bleven weg en zijn geliefde bioscoop raakte langzaam in verval.

Nadat de directeur in 1987 overleed, kwam er een einde aan de bioscoop én aan de droom van de toegewijde Egidius. Gebroken en gekweld bleef hij achter. Niemand heeft hem ooit nog buiten gezien…

En hij lijkt niet uit te kijken naar jullie komst…

Video afspelen