Wat is een escape room?

Een escape room, wat is dat? Een escape room is een zenuwslopend spel vol spanning en plezier, waarbij het optimaal benutten van elkaars kennis en goed samenwerken de ‘sleutel’ tot succes is!

Je wordt als groep (2 t/m 6 personen) opgesloten in een kamer, met maar een doel: binnen één uur ontsnappen. Zodra de deur achter jullie sluit, begint te tijd te dringen. In de kamer vinden jullie puzzels, raadsels en onverwachte aanwijzingen die de sleutel zijn tot jullie ontsnapping. Een zenuwslopend spel vol spanning en plezier, waarbij het optimaal benutten van elkaars kennis en goed samenwerken de ‘sleutel’ tot succes is!

De escape rooms in Mystery House Valkenburg zijn elk gebaseerd op bestaande verfilmde Mysteries, die in deze vervloekte bioscoop achtergebleven zijn. Elke kamer heeft een eigen thema, een eigen verhaal, en… een eigen oplossing.

Video afspelen

Een escape room is Het perfecte uitje!

Nu je weet wat een escape room is, daag dan vooral familie of vrienden uit in de strijd tegen de klok. Escape rooms zijn namelijk hét perfecte uitje met vrienden of familie, maar zijn ook uitermate geschikt als groepsactiviteit. Lees hier meer over onze mogelijkheden voor grote groepen en teambuilding. Meer vragen? Check de veelgestelde vragen of neem contact op!

Al onze escape rooms zijn voorzien van airconditioning! 
Hopelijk heb je nu antwoord op je prangende vraag: ”Wat is een Escape Room?”

Moeilijkheid

The Lost Flight is gebaseerd op het verhaal van de eerste vrouwelijke ontdekkingsreizigster Amelia Earhart, die in de jaren ’30 furore maakte als de eerste vrouwelijke pilote die solo de Atlantische Ocean overvloog.

2-6 personen

Moeilijkheid

De Zodiac Killer is de codenaam van een vermoedelijk jarenlang actieve seriemoordenaar uit de jaren ’70.
Vermoedelijk, want tot op de dag van vandaag is de identiteit van de Zodiac Killer nog steeds onbekend..

2-6 personen

Moeilijkheid

Nellie Bly is het pseudoniem van de grensverleggende Amerikaanse journaliste Elizabeth Jane Cochrane. Als schrijfster nam Bly het op voor vrouwelijke arbeiders, maar werd onder druk verdrongen naar de ‘vrouwenpagina’s’.

2-6 personen

Moeilijkheid

In de ‘Master Mind’ kamer waan je je in het bezette Valkenburg tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bioscoop is een bolwerk van Nazi’s. Als verzetsstrijder ben je opgepakt en word je vastgezet in het entree loket.

1-2 personen

Moeilijkheid

Pieters geheim is een outdoor stadsspel gebaseerd op het verleden van de Bokkenrijders. Een roversbende die vroeger actief was in o.a. Valkenburg. Deze outdoor escaperoom is geschikt vanaf 12 jaar.

3-14 personen

Vallen jou ook vreemde zaken op?

NIEUW! MYSTERY '13TH'

Help mee om de strijd aan te gaan tegen het eeuwenoude, intelligente, geheime genootschap dat zich ‘the 13th, noemt. Bewijs je denkvermogen, zie het als een training om je eigen wereld te redden.

impressie van mystery house. Dit is een escape room
nl_NL