Escape story
Mystery 13th - Deel 2

In de zoektocht naar de waarheid, zoek ik medestanders en voorvechters van het geluk. Ik ga hiervoor een oproep plaatsen, lief dagboek.

Voorbeeld van een atribuut in de escape room

Lief dagboek,

De nieuwe ontwikkelingen volgen zich rap op. Bij een brandstichting van een zendmast op de top van een mooi oud kasteel langs de Moezel in Cochem, werd ik als forensisch rechercheur opgeroepen. Er lag een verkoolde hand bij de zendmast, maar verder werd er niets gevonden. Zo ook geen rapportage uit de vele ziekenhuizen hier in de omgeving, geen melding van iemand die een hand kwijt is.

De burcht van Cochem werd vermoedelijk in 1000 al gebouwd, in 1673 door troepen van de Franse koning Lodewijk XIV beschoten en niet veel later zelfs afgebroken. Laat in de 19de eeuw werd de burcht herbouwd. Een onschuldig, mooi gelegen kasteel, zo lijkt het…

Een opmerkelijke vondst, waarbij mijn hobby paleografie goed van pas komt. In de hoek van een kleine werkruimte, vlakbij de in brand gestoken zendmast, stond een verstofte vitrine. Een klein uit elkaar hangend boekje, dat ik voorzichtig moest vastpakken, gaf een aanwijzing die mijn nieuwsgierigheid triggerde en mijn leven voorgoed zou veranderen.  De kleine woordspeling was voldoende om eens verder te kijken dan dat mijn neus lang was. 12 jaar geleden in de mooie Moezel-streek. De nodige wijnproeverijtjes later blijkt toch dat er meer aan de hand was, dan dat ik toen kon vermoeden.

Inmiddels zijn we, na het vinden van diverse verborgen berichten en materialen uit onze verre geschiedenis, veel wijzer geworden. We weten inmiddels dat ‘the 13th’ een geheim genootschap is, dat al meerdere eeuwen heen in de schaduw van de samenleving leeft. Zij proberen op slinkse wijze het heersende gezag te ondermijnen. Hun doel is duidelijk: verstoring van de wereldorde, eigen belang eerst, een alles overheersende clan vormen. In mijn ogen een narcistisch ingestelde orde.

Hoe dit tegen te gaan, dat is mijn queeste!

Wish me luck,

T.F.

Spannende escape room in Limburg

Hoe werkt het?

  • Los jij de 9 uitdagingen op?
  • Koop een ticket voor Mystery 13th – Deel II.
  • Je ontvangt een ebook met alle challenges.
  • Deze kun je op jouw eigen tempo oplossen.
  • Na afloop kun je online controleren of je alles goed had.

Bestel je ticket

nl_NL